БНРфото: pexels.comСекретни документи за детайлите на търговските преговори между САЩ и

...
БНРфото: pexels.comСекретни документи за детайлите на търговските преговори между САЩ и
Коментари Харесай

Ройтерс: Руски хакери са откраднали секретни данни за преговорите между Великобритания и САЩ

БНР

фото: pexels.com

Секретни документи за детайлите на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Англия, публикувани в навечерието на английските парламентарни избори през 2019 година, са били откраднати от имейл акаунта на някогашния търговски министър Лиам Фокс, евентуално от съветски хакери. Това заяви през днешния ден " Ройтерс ", като се базира на два източника близки до следствието, представен от международните организации.

Източниците, които се съгласиха да приказват при изискване да останат анонимни заради продължаващото следствие, споделиха, че хакерите са имали достъп до акаунта на министъра неведнъж сред 12 юли и 21 октомври предходната година.

Анонимните източници не прецизираха коя съветска организация или компания считат, че е направила хакерската атака, само че показаха убеденост, че зад нея стои страна, отбелязва " Ройтерс ".

Кремъл към момента не е коментирал случая.

Британските управляващи през днешния ден също отхвърлиха да разясняват информацията, като се позоваха на това, че към момента се води следствие.

" В ход е престъпно следствие за това по какъв начин са били получени документите и би било несвоевременно да разясняваме този въпрос ", съобщи представител на английското държавно управление и добави:

" Но както бихте очаквали, държавното управление разполага с много надеждни системи за киберзащита на компютърните системи на чиновниците и личния състав ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР